HTML

ActivLab

Ismert és kevésbé ismert sportolók, versenyzők beszámolói, vélemények a termékekről. Ajánlók amatőröknek és profiknak - profiktól.

Friss topikok

WPC - Fehérje, igazi gyümölccsel ízesítve

2010.08.20. 09:46 | CT2010 | Szólj hozzá!

Címkék: koncentrátum fehérje koncentrátum savófehérje

Fehérjére mindenkinek szüksége van! Pont. Nemcsak a "gyúrósoknak".
Az agyad is fehérjéből épül fel, nemcsak a csuklyád. Akkor ezt megbeszéltük. Azt mindenki döntse el magának, hogy lehet-e fedezni a szervezet fehérje szükségletét normális étrend által. Az ilyen típusú diéták (fogyókúrák) népszerűsége azt mutatja, hogy nem. Legalábbis célszerűbb lenne energiaszükségletünk nagyobb részét fehérjéből fedeznünk. Ugyanis pont ugyanannyi energiát tartalmaz, mint a szénhidrát, csak ez kicsit nehezebben hozzáférhető. Ez az alapja a mostanában népszerű fehérjediétáknak. Tápanyaghiány nélkül lehet fogyni általa!
Ha fehérjepor, akkor viszont higgyétek el, nem a gyógyszertárban van a jó minőség! (Bár ez nemcsak a fehérjékre igaz...)

Szóval mutatnék egy jófélét ebből: Whey Protein Concentrate Xtreme
Az Activlab mindig igyekszik a lehető legkevesebb mesterséges anyagot, színezéket felhasználni, ezért ez liofilizát (fagyasztva szárított) gyümölcsöt tartalmaz ízesítésként. Emiatt ajánlott e különleges terméket nem turmixolni!
A legcélszerűbb, ha 3 dl vizet (nem tejet!) töltesz egy shakerbe, 2 mérőkanál fehérjeporral összerázod. Ez prémium termék...
Az igazi gyümölcstatalom mellett további különlegesség, hogy igen magas a lecitintartalma. Ez egy külön blogot érdemelne, de azért egy pár szó, hogy mitől is jó a lecitin. A lecitin zsírégető, koleszterinszint csökkentő hatása régóta ismert, emellett tisztítja az érfalakat, erősíti a szívizomzatot, ráadásul csökkenti az ízületi fájdalmat, továbbá jó hatással van az agyműködésre is.
Beszélnünk kell még meglepően magas glutamin tartalmáról is. A glutamin egy aminósav. Vagy inkább az aminósavak királynője. Az emberi izomzat, mintegy 60%-át a glutamin alkotja. Így könnyen belátható, hogy segíti a regenerálódást, javítja az állóképességet, segíti a szálkás (zsírmentes) izomszövet épülését, gátolja a katabolizmust, vagyis az izomszövetek leépülését. Nem is rossz, nem...?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://activlab.blog.hu/api/trackback/id/tr732234771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása